Rólunk

 

A mozaik köveknek történelmük van hosszú időre visszamenően. Már az ókori Görög Akháj Birodalom fővárosában Helikében is használtak burkolásra márványt, és különféle köveket is, néhány burkolt padló a mai napig ép, és kiállta az idő próbáját.

 

A mai időkben és a modern építészetben egyre inkább nagyobb hangsúlyt fektetnek a beltér, és a kültér természetes kövekkel való burkolására, kihasználva a természetes elemek által nyújtott előnyöket.

 

Mindamellett bár Európában még csak most kezd teret hódítani eme stílus, addig Ázsiában és Ausztráliában már a reneszánsz éveit éli, míg Amerikában az utóbbi 7-10 évben vált ismertté. A népszerűségük a folyami kavicsoknak vagy a márványnak, vulkanikus kőzeteknek, illetve az Onyxnak nem vitatható, ha csak bekapcsoljuk a TV-t közkedvelt műsorokban mind - mind ilyen elemeket használnak ( pl.: az Extreme Makeover ).

 

A cégünk biztos háttérrel és tapasztalattal áll mindazok mögött, akik természetes kövekkel szeretnék burkolni otthonukat. Portfóliónkban számos példát talál arra vonatkozóan, hogy hol, és miként használhatja fel ötletesen a termékeinket.

 

Sokan bizonytalanok a tartósságában, de mivel természetes kövekről van szó, azaz nem a maga nyers valóságában, hanem fel- és átdolgozva, finomítva állnak az önök rendelkezésére, így egy életre szólnak.

 

Talán a legjobb út a kőburkolatok megértéséhez, és a tervezésben, építésben közrejátszó fontos szerepéhez, az hogy tisztában legyünk az eredetükkel. Származási helyük Indonézia, ahol bányásszák, és finomítva készre dolgozzák a köveket. A gyártásban és tervezésben közreműködő Bali munkások nagyfokú kőzetismerettel, és művészi hajlammal rendelkeznek. A Bali emberek művészi vénával születnek, gyermekkoruktól kezdve táncra, festészetre, és fafaragásra tanítják őket. Ez az ő örökségük a világ számára, ahol rengeteg művészeti termék lát napvilágot.

 

A kőzeteket a könnyű kezelhetőség, illeszthetőség és tartósság végett egy hálóra ragasztják fel, mely ebben a formában gond, és probléma nélkül helyezhető falakra, vagy padlóra egyaránt. A turisták, akik a szigetre utaznak, a legtöbb hotelben, közterületeken, parkokban, és a legtöbb helyen láthatják eme vonzó alkotásokat. Most már ezen alkotások, nemcsak a szigeten, de hazánkban is láthatóak, sőt meg is rendelhetőek, ami ma már nem minősül kiváltságnak, vagy elérhetetlennek.

 

Szerencsére a kőzetek több mint 800 szigetről származnak, rengeteg színben, és színösszeállításban, amelyek a helyi földrajzi területet tükrözik. Mivel a kőzetek természetes eredetűek, ezért egyik sem kizáróan egyszínű, mindegyik kicsit különbözik mintázatában vagy árnyalatában, mivel a feldolgozás során kizárólag finomítják a köveket, és készre dolgozzák, de nem színezik. A köveket nem a föld felszínén szedik össze, hanem a föld alatti bányákból, hegyekből, ezért láthatóak rajtuk a különféle rétegminták.

 

Eredetileg a kőzetek műanyag hálóra kasírozott kövek, amelyek így nem merevek, könnyen kezelhetőek, de mégis tartósak a telepítés alatt. Két fajta kőburkolatot különböztethetünk meg, az egyik fajta fugázható, a másik nem, így a burkolás végeztével a háló nem fog látszani. Az Indonézok viszont kitaláltak egy megoldást a kőzetek összeillesztésére, amellyel eltűnnek a határok, és a hézagok az elemek között, mivel tökéletesen illeszkednek egymásba, e termékek neve után IL 4/2, 4/3, 4/4 jelzés szerepel

 

Mégis a burkolásnak nem csak szemet gyönyörködtető hatása van, hanem rajta sétálva kellemes érzést is kölcsönöz. Fugával vagy anélkül, de érezhető hogy kavics van a lábunk alatt, a magasság különbségeket, a formákat, és a felületet mindvégig érezni lehet. A nagyobb, lazábban összeillesztett kőzeteket általában a kertekben, és a kilépőkön használják, míg a kisebb kavicsokat a házakon, illetve lakásokon belül.

 

Visszajelzések szerint a készre burkolt otthonokban az elégedett ügyfelek terápiás hatásról számolnak be: a kövek nyugtató hatással vannak rájuk, és kellemes masszázs élményben is van részük, sétálva a kavicsokon.

 

Az otthonunk burkolásának végeztével még mindig nem értünk az ötletes kihasználhatóság végére, rengeteg étterem, szálloda, wellnes központ használja dekorációhoz, úgy, mint padlóhoz, falakhoz, pultokhoz, stb...  Ha egyedi tervezésről van szó, akkor is ez a tökéletes megoldás, mivel az apró kövek között a háló könnyen vágható, így szinte bármilyen formában  / méretben burkolhatunk vele.